Smoelenboek

Saskia van Oversteeg

“Mijn mooiste ervaringen zijn alle blije en vrolijke gezichten van iedereen als ze het resultaat zien van wat ze gemaakt hebben!”

Saskia van Oversteeg is als illustrator afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Bosch. Sindsdien heeft ze verschillende prijzen gewonnen. Tegenwoordig is Saskia docent illustreren/tekenen/fotografie en geeft ze verschillende gastlessen en workshops op scholen, bedrijven en voor particulieren. Naast dat is ze ook werkzaam als fotograaf.
Saskia’s tekenstijl herken je uit duizenden aan de fijne details die op een creatieve, inlevende, intuïtieve manier worden weergegeven. Het resultaat is altijd herkenbaar, maar tegelijkertijd wel met een kunstzinnige spontaniteit.
“Mijn grootste project is het door mijzelf uitgegeven Jeroen Bosch kleurboek voor volwassenen waarvan ik iedere prent met de hand getekend heb.”

Saskia werkt sinds 2 jaar bij het Pieck en was destijds op zoek naar een mooi kunstencentrum waar zij haar ervaring in tekenen, schilderen en illustreren kan delen en overbrengen op anderen. Het Pieck geeft haar een groter bereik waardoor zij meer verschillende workshops kan geven op diverse locaties en met diverse groepen. Hierdoor blijft het werk voor Saskia afwisselend en uitdagend.
“Het Pieck is een heel fijn kunstcentrum om voor te werken, het heeft een heel fijne omgeving met leuke collega’s!”

Wat betreft les en workshop geven wil Saskia zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen motiveren en inspireren zich creatief te uiten op een manier die bij iedereen persoonlijk past.
“Dit is bijzonder en kan alleen bij het Pieck. Ervaar dit zelf je bent van harte welkom!”

Saskia