Specials

TWEEDEHANSJE

Voor meer informatie, klik HIER.

Tijdens de voorbereidingen naar de herdenking 75 jaar vrijheid Heusden ontstond het idee om een ’souvenir’ te ontwikkelen. We willen immers blijven herdenken, en blijven vieren dat we in vrijheid leven. Dit idee ontwikkelde zich tot het “Tweedehansje”, een armband gemaakt van gebruikt textiel. Dit souvenir is gebaseerd op het verhaal van ”het Jongetje naast het graf oftewel de Tweede Hans.” Dit verhaal is als hoorspel opgenomen door Bibliotheek Heusden en is HIER te beluisteren.

 

Er zijn 18 armbandjes ontworpen tijdens een speciaal hiervoor ontwikkelde workshop, gegeven door Ilse Vermeulen. Ilse is docente textiele werkvormen bij het Pieck. Tijdens de workshop is aandacht besteed aan verbeelding, expressie, reproduceerbaarheid. Uit deze ontwerpen zijn door een vakkundige jury een aantal winnende ontwerpen aangewezen. Alle ontwerpen worden tentoongesteld tijdens 75 jaar vrijheid Heusden in de Voorste Venne.

Deze armbandjes willen we in oplage gaan maken. En daar hebben we de inwoners van gemeente Heusden voor nodig! Maak je deel uit van een handwerkgroepje, een knutselclub, heb je een groep vrienden met wie je wel eens wat anders wilt doen? Ga dan aan de slag met het TWEEDEHANSJE! De armbandjes worden gebruikt tijdens 75 jaar Vrijheid Heusden.

Neem voor meer info contact op met ons.

TWEEDEHANSJE