Smoelenboek

Ton Lammers

“Als iemand, naar aanleiding van de opzetjes die ik heb gedaan, iets maakt wat heel eigen is, geeft dat iedere keer weer een groot succesgevoel!”

Ton Lammers is beeldend kunstenaar en docent en begeleidt zowel volwassenen als kinderen in het maken van beelden. Ton houdt van heerlijk met het materiaal bezig zijn, kijken en uitproberen.

De specialisatie van zijn werk is ruimte, ruimtelijke technieken, de verkenning van ruimte, boetseren, hakken, gieten, construeren en assembleren. Hij doet dit met een open houding door samen af te tasten wat de mogelijkheden zijn en wat bij de persoon past.

Ton werkt sinds 2007 bij het Pieck.
“Iedereen is hier gastvrij en behulpzaam. Het is een sympathieke plek met sympathieke, betrokken mensen! Het Pieck is ook een ontmoetingsplek voor en met mensen die elkaar versterken in meerdere disciplines.”

De mooiste ervaring voor Ton is het verbonden voelen met een groep gelijkgestemde makers, en het begeleiden hiervan. “Wat als eerste in mij opkomt,” vertelt Ton, “is een Open Dag activiteit. In één minuut een karakter boetseren. Dit was erg leuk om te doen, heel direct en ook heel sociaal om samen klei te bezielen.”

Ton