Smoelenboek

Gert de Mulder

"Het blijft heerlijk om te zien dat een cursist zichzelf verrast met zijn/haar eigen werkstuk."

"Het blijft heerlijk om te zien dat een cursist zichzelf verrast met zijn/haar eigen werkstuk."

Gert is kunstenares. Onder andere gespecialiseerd in keramiek. In haar eigen werk houdt ze zich vooral bezig met het ontwerpen, produceren en decoreren van gebruikskeramiek. “Toen ik zo’n 10 jaar geleden werd gevraagd door het Pieck om mijn kennis te delen en keramiekles te komen geven, heb ik meteen ja gezegd” vertelt Gert. “De prachtige ligging van het Pieck, het gebouw en de prachtige grote lokalen spraken me meteen aan.” Gert gaf al eerder cursussen op andere kunstencentra én op haar atelier in de Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch. en ook werkt ze vaker met kinderen op scholen.

“Hier bij het Pieck, in een zeer goed geoutilleerde ruimte, is het voor mij een uitdaging om met mijn hulp en expertise, de cursist dat te laten maken wat hij/zij voor ogen heeft. Het blijft heerlijk om te zien dat een cursist zichzelf verrast met zijn/haar eigen werkstuk. Verschillende technieken komen aan bod; opbouwen met rolletjes of platen klei, massief opbouwen en uithollen, het maken van gips-mallen, werken met giet- of druk-mallen, draaien op de elektrische draaischijf en werken met engobes en glazuren. 

Ook zijn er regelmatig raku-stook sessies en zijn er dag-draai-workshops. Hou hiervoor de website van het Pieck in de gaten.

 “Ik merk dat ook de cursisten zich bij het Pieck thuis voelen, en het fijn vinden om te werken in een lichte en open ruimte. De creatieve sfeer die hier bij het Pieck hangt begint al bij de voordeur waar doorlopend werk van cursisten wordt tentoongesteld. Een fijne plek om cursus te geven en te volgen!”

 

Gert