Smoelenboek

Rose-Marie Bedaux

"Het Pieck is een organisatie met een warm hart en een kunstzinnig oog!"

Rose-Marie heeft eerst als theatherdocent gewerkt en nu als PR medewerkster. "Door gebrek aan moderne toneelstukken voor jongeren ben ik me steeds meer gaan specialiseren in schrijven" vertelt Rose-Marie. "Eerst van toneel, toen van film, en inmiddels coach ik ook beginnende schrijvers en schrijf ik artikelen voor het Pieck."

Rose Marie werkt al 17 jaar bij het Pieck. "Het Pieck is een organisatie met een warm hart en een kunstzinnig oog. Door samenwerking met het Pieck ontmoet ik vanzelf docenten van andere kunstdisciplines wat altijd inspirerend is! Mijn beginjaren bij het Pieck waren de mooiste jaren. Met de jongerengroep die er toen was probeerden we de gekste dingen uit. Daar zijn mooie voorstellingen en films uit ontstaan waar ik nu nog met plezier aan terug denk. De voorstelling 'kom terug' speelden we in de kapel van een bejaardentehuis. Het had de vorm van een herdenkingsdienst; het publiek zat met de spelers in een kring. Een heel mooie, intense ervaring. Het stuk ging over grote thema's als de dood, schuldgevoel en verlies, en hoe daarmee om te gaan. Ik vond het knap hoe de jongeren deze thema's op geheel eigen wijze brachten. Sowieso vind ik dat je niet moet schuwen met jongeren grote, serieuze thema's aan te pakken. Zij hebben daar heel wat zinnigs over te zeggen!"

"Ik ambieer beginnende schrijvers en makers te coachen en een plek te geven om dingen uit te proberen. Het Pieck is een grote inhaalslag aan het maken wat betreft de ontwikkelingen in de kunstensector. Dat was nodig en ik ben blij dat dit nu ook gebeurt!"

Rose-Marie