Smoelenboek

Sietske Oosthout

"De verwondering in de ogen van sommige kinderen die nietsvermoedend binnen stappen bij een toneelles. Eenmaal binnen, willen ze niet meer weg."

Sietske Oosthout is geboren en getogen in de buurt van Rotterdam. Samen met René trotse ouders van dochter Wiep. Ze wonen in Tilburg; daar heeft zij gestudeerd aan de academie voor Drama. Sietske is nu zo’n 5 jaar verbonden aan de Aleph. Eerst als freelance docente voor schoolprojecten, daarna voor de kindergroepen toneellessen en vier jaar geleden als Coördinator School en Cultuur.

"Bij de Aleph geef ik de kindertheater groepen les op vrijdagmiddag," vertelt Sietske. "Theater lessen geef ik ook op de scholen in de gemeente Heusden. Daarnaast organiseer ik de culturele activiteiten die op de scholen plaats vinden in samenwerking met de Aleph. Als coördinator School & Cultuur bedenk, plan en organiseer ik schoolprojecten. Dit kan een eenmalige workshop zijn, grote voorstelling, viering van een jubileum of een reeks kunstlessen.

De Aleph is een fijne plek waar ik mijn creatieve ideeën werkelijkheid kan laten worden met support van mijn collega’s. Een theatertak maken binnen de Aleph waar je niet omheen kunt zou geweldig zijn, waar je met veel plezier de vloer op gaat of komt kijken naar producties van anderen. Meer kinderen in aanraking laten komen met kunst, zowel met de projecten die ik op scholen opzet als de theaterlessen die ik toegankelijk maak voor ieder kind. De educatie projecten zijn in de afgelopen jaar flink toegenomen en de kindergroepen van theater zijn verdubbeld. Daar ben ik heel trots op.

Mijn mooiste momenten bij de Aleph zijn het plezier en de verwondering in de ogen van sommige kinderen die nietsvermoedend binnen stappen bij een toneelles. Eenmaal binnen, willen ze niet meer weg. Elke week toneel en het liefst ook in de vakantie. Dat zijn mijn geluksmomenten bij de Aleph."

Sietske