Nieuws

CINDERELLA OP HTR

Onze dansfimvoorstelling wordt vertoond op HTR, zondag 27 december, 19:00 uur

Toen van de zomer duidelijk werd dat ook in oktober de wereld nog in de greep van het COVID-19 virus zou zijn, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de dansvoorstelling Cinderella. Niet alleen in de zaal, ook op het podium en achter de schermen wilden we een veilige situatie creëren. Door het grootste gedeelte van de dansen op locatie te filmen is dat gelukt. Met projectie, een koppeling naar live-theater en met live-dans op het podium is een bijzondere voorstelling geboren.

Helaas mochten er ten tijde van de uitvoering maar maximaal 30 mensen in de zaal. Weer werd er gekeken naar wat wèl mogelijk was en door in het weekend voorafgaand aan de uitvoering ook nog de toneelscenes te verfilmen, hebben we het hele verhaal compleet kunnen verfilmen. De dansers, van beginner tot vergevorderd, hebben een waanzinnige prestatie geleverd: dansen in de zon, maar ook in de regen, wind en kou. Dansen in plassen en op harde straatstenen. Er is heel wat afgezien. Gelukkig is er ook veel lol geweest, en is het eindresultaat een resultaat om trots op te zijn. Je gaat het zien!

Het programmaboekje is hier in te zien

Cinderella had het goed voor elkaar. Ze ging met veel plezier naar school en woonde naast VPT Versteeg, waar haar moeder een baan had als accountmanager. Ze droomde dat ze de metaal in zou gaan: ze vond VPT Versteeg zo’n vet bedrijf! Maar het liep anders... na de dood van haar moeder kon ze gelukkig wel in het bedrijf komen werken, al was het als poetshulp... De dochters van de manager, Tutte en Bel, werken in de controlekamer en hebben er een gewoonte van gemaakt Cinderella het leven zuur te maken. Cinderella wil niets liever dan ook eens mooie kleren aan en uitgaan, net als de zussen Tutte en Bel. Vanuit wanhoop geeft ze zich op voor een make-over programma met als haar grootste wens in een super outfit naar een super feest gaan! De dagen gaan voorbij en al snel is ze het programma weer vergeten. Op een dag zijn Tutte en Bel, zoals altijd, met hun telefoon in de weer als ze een uitnodiging krijgen voor een spetterend feest. Ze treiteren Cinderella dat zij niet naar het feest kan en verstoppen zich voor haar, maar één van de zussen laat haar telefoon op de tafel in de controlekamer liggen… Cinderella vindt de telefoon, mét daarop de toegangscode voor het feest. De dieren in de fabriek maken een mooie jurk voor haar en Cinderella verheugt zich dat ze nu eindelijk ook eens naar een groot feest kan_gaan! Maar als Tutte en Bel Cinderella zien in haar jurk vernielen ze die... En heeft Cinderella weer niks… Juist als ze heel verdrietig is komen de mensen van het make-over programma waar Cinderella zich voor ingeschreven had. Ze is, uit de duizenden aanmeldingen die ze ontvangen hebben, uitgekozen om mee te doen aan het programma! Ze_krijgt make-up, een jurk en kan naar het feest! Eenmaal op het feest beland blijkt Cinderella al snel de lieveling van de_DJ. Hij heeft alleen maar oog voor haar en laat zelfs zijn draai tafels in de steek… Om 12 uur is de make-over van Cinderella uitgewerkt en moet ze gaan. Tijd om afscheid te nemen is er niet meer. Het enige spoor wat de DJ van haar vindt zijn haar schoenen. Zal hij zijn droommeisje terugvinden? Of gaan Tutte en Bel hier een stokje voor steken? Gelukkig sluit de DJ na een zoektocht met het schoentje zijn meisje weer in de armen, en ze leefden nog lang en gelukkig!

 

CINDERELLA OP HTR