Nieuws

Leer een ambacht bij het Pieck

Een kwestie van goede techniek

Met al onze digitale middelen en gedigitaliseerd werk lijkt het ambacht iets uit vervlogen tijden. Jammer, want zélf iets maken geeft zo veel meer plezier en voldoening! Gelukkig kun je ook voor ambachtelijk werk bij het Pieck terecht. We hebben het juiste gereedschap en de juiste machines om aan de slag te kunnen én te blijven! 

En waarom niet al beginnen als je jong bent? Jong geleerd is immers oud gedaan! In de kinderwerkplaats op zaterdag ochtend ga je aan de slag met hamers en beitels, zagen en lijmklemmen. Je onderzoekt technieken, vormen en materialen en MAAKT fantastische dingen. Soms een opdracht, soms iets wat je zelf bedenkt. Dat alles onder begeleiding van Ton Lammers die je misschien al kent van het Pieck of van gastlessen op school. De eerste serie van 7 lessen start na de herfstvakantie op 4 november. 
Ben je al wat ouder en meer van het verfijnde werk? Dan is edelsmeden misschien iets voor jou! In een reeks van 14 lessen leert Laura Maters je diverse technieken die bij het edelsmeden aan bod komen en begeleidt ze je inhoudelijk. Zowel beginners als gevorderden kunnen bij deze cursus terecht.

ZELF IETS MAKEN GEEFT VEEL VOLDOENING

Ook schrijven is een ambacht! En helemaal niet eenzaam want de cursus ‘creatief schrijven’ gaat 1 november van start. Zou je graag (meer) schrijven en wel eens feedback willen op je werk? Elke week behandelen we een ander aspect van het schrijven en ga je met zéér veel nieuwe inspiratie naar huis! 
‘Vormgeven in textiel’ (1 x per maand) draait dit jaar rondom het thema ‘de taal van het lichaam’. Onze nieuwe docente Chris Houtzager zal je begeleiden wat betreft technieken en uitdagen in je vormgeving. Dat dat prachtige werkstukken oplevert hebben vele voorgaande jaren ons al laten zien.
Voor de cursus leer-bewerken gebruik je speciale leer-naaimachines. Leer is immers behoorlijk wat dikker en soms ook stugger dan stof. Wat ervaring met een naaimachine is handig, maar zeker geen vereiste. Caroline Muskens helpt je waar nodig met het aanleren van nieuwe technieken en staat klaar om te sparren met de meer ervaren leerbewerker. Al vrij snel ga je met een super originele en zelfgemaakte tas naar huis. Hoe leuk is dat? 
Op dinsdag - en woensdag avond kun je meer leren over fotografie. Naast deze avonden geeft Fons Strijbosch specifieke workshops op zaterdagochtend.

KADER
Hier volgt een greep uit de ambachtelijke cursussen die starten:
De kinderwerkplaats is op zaterdag ochtend van 10:00 tot 11:30 uur waarbij de eerste reeks start op 4 november, de 2e reeks op 20 januari. 
Leer-bewerken kan op woensdagmiddag en avond. Steenbeeldhouwen wordt gegeven op woensdag ochtend én op woensdag middag. 
De proefles creatief schrijven is op woensdag ochtend 1 november. 
Raadpleeg voor het totale aanbod van ambachtelijke cursussen de website van het Pieck!
 

Leer een ambacht bij het Pieck