Nieuws

LEVEN ZE NOG LANG EN GELUKKIG?

Oproep aan jou! 
Doe jij ook mee aan een leuk creatief en heel speciaal project met een belangrijk onderwerp? Sommige kunstwerken komen zelfs in een unieke expositie van kunstwerken samen met ‘echte’ kunstenaars! Een expositie is een tentoonstelling waar je kan laten zien aan je ouders, broers/zussen, opa’s/oma’s enz. wat je gemaakt hebt.

Waar gaat het project over?
Misschien weet je het wel van school en andere kinderen of van jezelf.
Sommige ouders hebben een gelukkig leven samen. Sommige ouders hebben een gelukkiger leven apart van elkaar en zijn gescheiden.

‘En ze leefden nog lang en gelukkig’
‘Vriendschap, verkering, verliefd zijn, samenleven of trouwen’ zijn woorden die horen bij een relatie tussen mensen die gelukkig met elkaar willen zijn.
Maar een relatie kan behalve leuk, mooi én spannend ook ingewikkeld of een minder fijne relatie zijn. ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ geldt dus ook niet voor elke relatie.

Je kunstwerk
Hoe zou je dit in jouw kunstwerk kunnen laten zien? Bijvoorbeeld, als de relatie niet (langer) fijn is, dan ben je niet gelukkig in je relatie. Het kan ook heel lastig zijn als je steeds ruzie hebt. Of als je niet meer verliefd bent op elkaar ga je misschien scheiden. 
Wat zie je als de relatie niet zo fijn is? Wat merk je als mensen veel ruzie hebben? Of hoe voelt dat als je een scheiding meemaakt? Wat is dan nodig om opnieuw gelukkig te worden als een relatie niet meer fijn is en de relatie stopt? 
Op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven en op www.kiesvoorhetkind.nl vind je meer achtergrondinformatie over het onderwerp voor je ouders of om samen te bekijken.

Een leuk creatief project over een belangrijk onderwerp
Bijeen Heusden, Stichting Honsoirde, Mikz Kinderopvang en het Expertisecentrum Kind en Scheiding werken samen om een uniek en bijzonder project te lanceren. Door kinderen uit te dagen creatief bezig te zijn met het thema ‘Een gelukkig leven’ willen we dat kinderen en volwassenen meer gaan praten over dit onderwerp. Naast een oproep voor kinderen is er ook een oproep gedaan voor kunstenaars. En gaan kinderen van Mikz buitenschoolse opvang in creatieve workshops aan de slag met het onderwerp.

Oproep aan alle kinderen 
We zoeken voor dit bijzondere project kinderen die graag creatief bezig willen zijn met het thema ‘Een gelukkig leven’. Dus kun je goed schilderen, schrijven, kleien of heb je een ander creatief idee. Ga dan aan de slag en lever je kunstwerk daarna in voor een echte tentoonstelling.

Een echte tentoonstelling
Ja, van alle ingestuurde kunstwerken, wordt een echte live tentoonstelling samengesteld en ook online. Deze bijzondere live expositie van het project zal zijn in cultuurtoren Honsoirde op de volgende data: 16, 23 en 26 oktober en 6 november. De kunstwerken dienen uiterlijk op 15 september ingeleverd te worden.
Kunstwerken die niet in de expositie in Honsoirde komen (er is beperkt ruimte), kunnen wel opgenomen worden in de rondreizende tentoonstelling op andere locaties in de gemeente.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website www.honsoirde.nl


 

LEVEN ZE NOG LANG EN GELUKKIG?