Nieuws

FILM: SNATCH

Op donderdag 30 januari vertonen we de film SNATCH. 

Frodo Kuipers zal de ineiding bij deze film verzorgen. Frodo Kuipers (1976) is een Nederlands animator en animatiefilmregisseur. Kuipers studeerde twee jaar animatie aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. In 1996 besloot hij echter over te stappen naar Raoul Servais' KASK in Gent (België), waar hij na vier jaar met Grote Onderscheiding afstudeerde met zijn korte animatiefilm Antipoden (2001). Deze film ontving diverse prijzen, waaronder de Grote Prijs van de Vlaamse Gemeenschap (Anima Brussel) en de publieksprijs op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. In 2016 rondde hij Bullet Time af, een korte geanimeerde western geproduceerd door Merlijn Passier. De film werd in 2017 verkozen tot Nederlandse Inzending voor een Oscar in de categorie voor Korte Animatiefilm van 2017. 

Snatch is een komische gangsterfilm uit 2000 geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich af in Londen en draait zowel om een enorme gestolen diamant als om perikelen in het plaatselijke illegale bokscircuit. Brad Pit speelt de onnavolgbare zigeuner Mickey.

Kaartjes zijn hier te koop of donderdag 30 januari voor aanvang bij de kassa van de Voorste Venne. De lezing start om 19.30 uur.

FILM: SNATCH