Nieuws

PIECK PODIUM #4

De volgende uitzending is op 19 april, 19:30 uur. Deze speciale uitzending komt tot stand in samenwerking met de Bibliotheek en de Voorste Venne. Jan Willard (neerlandicus) gaat in gesprek met Marieke Lucas Rijneveld, Jana verhaalt over de betekenis van lezen, de popband speelt. Het gesprek tussen Marieke Lucas Rijneveld en Jan Willard wordt gedurende de avond vastgelegd in tekening door Miesjel van Gerwen. Dit is tijdens de live-stream te volgen. Deze tekeningen zijn tijdens de avond te koop per opbod. Geef je op voor deze avond via de Bibliotheek Heusden. Bijwonen is gratis.

 

Een nieuwe avond met Marieke Lucas Rijneveld

Livestream maandag 19 april 19.30 uur.  Het Pieck Podium vanuit de Voorste Venne 

Op maandagavond 19 april is Marieke Lucas Rijneveld te gast tijdens een speciale editie van het Pieck Podium. Neerlandicus Jan Willard gaat live vanuit de Voorste Venne met Rijneveld in gesprek over het schrijverschap, literatuur, het winnen van prijzen en meer. En natuurlijk ontbreekt bij dit Pieck Podium de beeldende kunst en muziek niet. Het gesprek wordt gedurende de avond door Miesjel van Gerwen in tekening vastgelegd. 

De Bibliotheek Heusden, het Pieck en de Voorste Venne hebben schrijver Marieke Lucas Rijneveld uitgenodigd voor een nieuwe avond. We zijn meer dan een bewogen jaar verder dan de oorspronkelijke datum. Een jaar dat voor deze jonge schrijver ook in het teken stond van succes; de eerste Nederlandse Schrijver ooit die International Booker Prize binnen heeft gesleept en er ligt een nieuwe veelgeprezen roman, “Mijn Lieve Gunsteling”. 

We hopen deze avond een inkijkje te krijgen in het universum van Rijneveld dat paradoxaal genoeg aan de ene kant compleet onnavolgbaar is, maar aan de andere kant ook onmiddellijk herkenbaar en altijd eigen. 

Na aanmelding via de website van de Bibliotheek Heusden is de avond gratis, digitaal bij te wonen. 

 

Marieke Lucas Rijneveld (1991)

Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Marieke Lucas Rijneveld debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die onder andere werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Haar tweede bundel,  Fantoommerrie, verscheen in 2019 en  werd bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs. In 2018 verscheen De avond is ongemak. De roman oogstte uitzonderlijk veel lof en werd bekroond met de ANV-Debutantenprijs. Het boek verschijnt in vertaling in 37 landen. Voor de Engelse editie (The Discomfort of Evening) ontving ze de prestigieuze International Booker Prize. November 2020 verscheen haar laatste boek Mijn lieve gunsteling. En hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman De avond is ongemak.

Zat jij er 5 april, 19:00 uur, ook weer klaar voor? In de uitzending onder andere: de bekendmaking van de Heusdenaar van het jaar, kunst kijken met Jana, de Pieckpopbandcover, er werd weer binnengekeken en we gingen in gesprek met Odille en Aliza. Terugkijken kan hier

We zoeken nog partners en podiumdieren. Wil je meedoen, heb je iets te laten zien; krijg je zin om mee te doen? Laat het weten en mail ons!

 PIECK PODIUM #4