Nieuws

NIEUWE CURSUSSEN IN VLIJMEN

We starten dit jaar met een hoop nieuwe cursussen en workshops, speciaal voor in Vlijmen.

De laatste maanden is hard gewerkt om onze danszaal in De Korf om te toveren tot een zaal die weer helemaal bij de tijd is. Met een nieuwe dansvloer, nieuwe theaterverlichting en frisse muren in een moderne kleurstelling.

In een nieuw ingerichte danszaal hoort, naast de goedlopende reguliere cursussen, ook een nieuw, fris aanbod. We zijn dan ook heel trots dat Anna Bolte en Anita van den Broek als nieuwe docenten inspirerende cursussen zullen gaan geven voor het Pieck. 

Anna gaat workshops Capoeira geven speciaal voor kinderen en jeugd in groepen van 8+ en 12+. Capoeira laat zich het best omschrijven als een Braziliaanse combinatie van gevecht, acrobatiek, dans, muziek en zelfverdediging waarbij het draait om speelsheid, energie, creativiteit, beweeglijkheid en kameraadschap. Anna heeft haar zeer ruime ervaring opgedaan bij Grupo Capoeira Brasil, en mag zich docente Capoeira noemen, oftewel ‘Instrutora Japa’. Tijdens de cursus ben je lekker intensief bezig en werk je aan coördinatie, conditie, lenigheid, zelfvertrouwen en expressie. Ervaring is niet nodig, iedereen kan het!

VOOR ELKE LEEFTIJD EEN NIEUW EN INSPIREREND AANBOD
Anita van den Broek komt uit de fitness branche. Al snel was de aandacht voor de ‘buitenkant’ haar te mager om je gezond en fit te voelen. Aangespoord door haar passie om vrouwen in hun kracht te zetten ontwikkelde ze zich tot coach van body, mind en soul. Bij het Pieck gaat zij verschillende toegankelijke workshops geven, zoals Bodyshape en Stressrelease. Speciaal voor vrouwen tussen de 40 en 60 jaar geeft ze de workshop ‘Ontspannen en fit door de overgang’. Anita: ’het is niet zo gemakkelijk om je krachtig en in balans te voelen tijdens deze bijzonder periode. Met de cursus help ik je weer grip te krijgen op je leven’. Zo leer je onder andere over voeding die je fit maakt én energie geeft en over oefeningen die je lichaam in vorm brengen en houden. Daarnaast word je begeleidt in het creëren van een krachtige, helpende mindset. 

Wegens succes in Drunen wordt de workshop ‘stoelyoga’ nu ook in Vlijmen aangeboden. Vooral voor ouderen en fysiek beperkten is deze workshop, gegeven door Petra van Zoutendijk, uitermate geschikt. Bij stoelyoga doe je de oefeningen op en rond de stoel of gebruik je de stoel voor balans. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar en net als bij andere vormen van yoga komt het hele lichaam aan bod; je rekt, strekt en buigt, maakt spieren en gewrichten soepeler en verbetert de doorbloeding. 

NIEUWE CURSUSSEN IN VLIJMEN