Nieuws

Jeugdtheater op halve zolen festival te Waspik

De Aleph: Vernieuwend cursusaanbod in aanloop naar nieuw kunstencentrum!

De muziekafdeling van de Aleph is, i.v.m. de verbouwing van de Voorste Venne, verhuisd. Aan de Grotestraat vind je twee nieuwe muziekgebouwen. Rechts het gebouw waar de meeste cursussen gegeven worden, links het gebouw waar voornamelijk bandjes repeteren. Je zult je er meer dan welkom voelen, ook door het uitnodigende aanbod nieuwe muziek cursussen!

Nieuw zijn 'IK-lessen' voor gitaar (dinsdag) saxofoon, of tuba (woensdag): Naast individuele lessen krijg je elke 5 weken kamermuzieklessen in een klein, vast ensemble van 3 - 6 personen. Je ontwikkelt individuele instrumentale en muzikale vaardigheden én leert in een groep muziek maken. Aan bod komen: naar elkaar luisteren, stemmen, en gezamenlijk aan een uitvoering werken. De lessen zijn interessant voor cursisten die in een harmonie of fanfare zitten én voor cursisten die alleen solo spelen omdat kamermuziek qua muzikaliteit en stijl om heel andere muzikale vaardigheden draait dan bij orkest- of solo spel het geval is.

Ook nieuw is de bandcursus '4 Chords'. Wist je dat 80% van alle popsongs uit dezelfde 4 akkoorden bestaan? Dat betekent dat iedereen in een band kan spelen zonder eerst uren alleen te moeten oefenen! Bandcursus '4 Chords' is een korte cursus (10 x 60 minuten) waarin je de basisbeginselen leert om in band-verband muziek te maken. Zeer bekende popliedjes met (dezelfde) 4 akkoorden zijn daarbij het uitgangspunt. Ook met ervaring ben je van harte welkom!
De cursus 'samen maak je muziek' is voor álle leerlingen en álle instrumenten en wordt gegeven op 2 niveau's; tot het A examen (2/3 jaar les) en tot het B examen (vanaf 2/3 jaar les). Je leert samenspelen, op de dirigent letten en naar elkaar luisteren terwijl je zelf speelt. Je zult zien en horen dat samen muziek maken ontzettend leuk, motiverend én uitdagend is!

'Muziek Totaal' is dé nieuwe AMVcursus bij de Aleph. In 15 lessen ga je op ontdekkingsreis door alle noten, tonen, ritmes en heel veel instrumenten. De cursus wordt afgesloten met 3 proeflessen op een zelf gekozen instrument.
Ook de theaterruimte krijgt een verdiende facelift En dat speelt lekker! In de 'Musical workshop' (10 lessen) kun je uitproberen of de combinatie acteren-zingen-dansen iets voor je is. In de 'Productiegroep Musical' speel je een échte musical; in de spotlights voor publiek! Ook bij dans zijn er nieuwe cursussen. Zoals 'Tapdance'; een ontspannende dansvorm waarbij je ritmische klanken maakt met je voeten en waarin vele internationale stijlen aan bod komen. 'Breakdance en Hiphop' is zeer dynamisch en uitdagend en vraagt veel samenwerking. De 'Ballet Academy' is klassieke klasse ten top.

Jeugdtheater op halve zolen festival te Waspik