Nieuws

Kinderkunstdagen en zomerweek

Creatieve kids en volwassenen!

Nog even en dan is het vakantie; eindelijk vrij om te doen waar je zin in hebt! Om los te komen van je dagelijkse beslommeringen is het fijn je zinnen te verzetten en eens iets ánders te doen. Dat kan bij het Pieck. Tijdens de zomerwerkweken kun je lekker creatief je handen uit de mouwen steken!

Tijdens de zomer zijn er voor jong en oud super inspirerende creatieve weken georganiseerd bij het Pieck. De kinderen zijn het eerst aan de beurt, zij kunnen in de week van 5 augustus terecht bij de kinderkunstweek. Voor volwassenen hebben we een week later de verdiepende zomerweek georganiseerd, met daarin de mogelijkheid je onder te dompelen in beeldhouwen of textiel.

Wie zich wil verdiepen in de kunst van het beeldhouwen kan bij Michiel van Pinxteren aan de slag. Je kunt werken met steen of met tulpenhout. Eenmaal gedroogd scheurt tulpenhout niet meer, en het is zacht en vriendelijk dus heerlijk om mee te werken! Ook als je geen ervaring hebt kun je meedoen, een week werken is een mooie tijd om de techniek van het hakken en gutsen in de vingers te krijgen. Ieder werkt naar eigen ontwerp, wat vormgegeven wordt in was of klei. Zo weet je vooraf al welke uitdagingen je tegen zult gaan komen en kun je een goede werkwijze uitstippelen. Want; wat er eenmaal af is kan er niet meer aan!
In de zomerweek textiel ga je aan de slag met het thema vrijheid. Marie Lexmond begeleid de cursisten bij het maken van een beeldend werk in 2D of 3D. Deze dagen leer je de techniek van thinnerdruk, waarmee je een afdruk van een (zelfgekozen) tekst of beeld uit een krant of tijdschrift kunt maken. Het vinden van de juiste compositie en het gebruik van textiele werkvormen versterkt de samenhang van de beelden en daarmee het verhaal wat je wil vertellen. Ook hierin zal Marie je begeleiden.

ZO FIJN OM LEKKER IETS TE DÓEN

De kinderkunstweek is deze zomer van 5 tot 9 augustus. Diverse docenten zorgen dat de kids creatief uitgedaagd worden en veel toffe dingen (mee)maken. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er een variatie aan workshops op het gebied van dans, muziek, theater, musical, beeldend en digitaal. Op maandag en vrijdag ga je een dag met één discipline aan de slag en maak je een tas en/of een voorstelling!

KADER
De kinderkunstweek wordt gehouden van maandag 5 augustus t/m vrijdag 9 augustus, van 9:00 tot 15:00 uur.  Behalve een lunchpakketje en een flesje water hoef je niks mee te brengen.
De zomerweek voor volwassenen is van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus van 10:00 tot 15:30 uur. De lessen beeldhouwen zijn dagelijks, de lessen textiel worden op maandag, dinsdag en donderdag gegeven, woensdag is een werkdag zonder docent. Inschrijven kan via de website van het Pieck.
 

Kinderkunstdagen en zomerweek