Nieuws

Het blote oog

Expositie in De Voorste Venne. 10 minuten schetsen, te zien t/m 2 april.

‘Hoe lang zijn de poses vandaag?’ Met deze vraag start de (naakt)model tekengroep meestal de avond. Iedere eerste dinsdag van de maand wordt er van 19.00 uur to 22.00 uur stil en geconcentreerd gewerkt door de groep kunstenaars in een van de ateliers van het Pieck.

Iedere kunstenaar werkt in zijn eigen stijl en techniek. Houtskool, inkt, acrylverf, alles kan, zelfs digitaal schilderen. Les gegeven wordt er niet. Ondanks het harde werk is er altijd tijd voor een pauze in de sfeervolle bar van de Voorste Venne.

De groep bestaat, in wisselende samenstelling, al heel wat jaren en heeft al op veel bij- zondere locaties gewerkt. Sinds 2019 is de groep neergestreken in het Pieck en is erg blij met deze ruimte.

WivineVervaeke heeft de taak op zich genomen om de modellen (en de financiën) te regelen. Er zijn een aantal vaste modellen en, wisselend, dames van de dansacademie in Tilburg uit alle windstreken van de wereld.

In de expositie vindt u een selectie van werk van de afgelopen jaren. Meestal gemaakt in de tien minuten die een pose gemiddeld duurt.De exposanten zijn:WivineVervaeke,Ad van Bokhoven, Ron Beumer, Marjo Braam, Legs Boelen, Laura Boudesteijn, Jeanne Rip- zaad, Ludo, Paul Spencer en Annet van Esch.

Het blote oog