Nieuws

Talentklas klassiek ballet

Auditie aan een dansopleiding?

Bekijk de Talentklas hier.

De talent-klas klassiek ballet
We hebben heel wat fanatieke dansers hier in de gemeente, waarvan velen ook de ambitie hebben een dansopleiding te volgen. Ervaring met klassiek ballet, de basis van alle dansen, geeft je bij je auditie een heel grote voorsprong. De Talent-klas is speciaal ontwikkeld voor deze groep dansers, zodat zij gedreven aan hun klassieke skills kunnen werken. 

Aan hiphoppers, moderne dansers en showdansers is er geen gebrek in de gemeente Heusden. De dansscholen zitten overvol en heel wat amateur dansers zijn echt getalenteerd. Velen van hen zullen de stap dan ook wagen en auditie doen aan een dansopleiding. Een spannende stap, niet iedereen zal immers een plekje krijgen op de opleiding, met een gedroomde danscarrière tot gevolg. Maar als het je wel lukt is het natuurlijk prachtig. Alle reden om ervoor te gaan dus!

Omdat klassiek ballet de basis is van alle dansstijlen is het een heel belangrijk onderdeel van iedere dansopleiding. Ervaring met klassiek ballet zal je dan ook echt een heel grote voorsprong geven bij je auditie. Maar ja, waar volg je die lessen dan als je al zoveel danservaring hebt? Niet in een gewone beginners groep met veelal jonge kinderen… en ook niet in een groep ervaren volwassenen die enkel als hobby willen dansen. 

KLASSIEK IS EN BLIJFT DE BASIS
Speciaal voor deze groep gedreven dansers start het Pieck een Talent-klas klassiek ballet. Je krijgt les in de Vaganova methode, de stijl die op vrijwel alle dans academies wordt gebruikt. Naast de (basis)technieken, bewegingen en poses leer je alle benamingen, wat wel zo handig is want zo weet je tenminste wat er op de academie bedoeld wordt als ze het over een bepaalde positie of beweging hebben. Je werkt tijdens de lessen met name aan je uitdraai, lenigheid en kracht. Daarnaast zullen je hoofd en lijf gewend raken aan de klassieke bewegingen waardoor je niet meer zo hoeft na te denken en je je aandacht echt op het dansen kunt richten. Het fijne is dat je met gelijkgestemden in de talent-klas zit, waardoor je in korte tijd heel doelgericht de basis kunt leren. Dus: Ben jij een fanatieke danser, zit je op de middelbare school en droom jij ervan om een dansopleiding te gaan doen?  Bereid je voor, kom naar de talent-klas bij het Pieck!

Wanneer: Vrijdag van 17.45 – 18.45 uur
Waar: het Pieck in Drunen 
Docent: Clara Schonig

KADER
Het Pieck biedt met haar danscursussen een grote verscheidenheid aan stijlen aan. Hiphop, streetdance, klassiek ballet, moderne dans, tribal, showdance, het is maar een greep uit de vele mogelijkheden. Voor elke leeftijd, dus van heel jong tot heel oud, is er wel een danscursus te vinden. Eens in de twee jaar wordt er een grote dansproductie op de planken gezet.

De talent-klas klassiek ballet is nieuw, speciaal ontwikkeld voor jongeren en start in het nieuwe jaar.

Talentklas klassiek ballet