Nieuws

Cursussen digitale fotografie

Jij en je camera bij het Pieck

Je hebt al jaren een prachtige digitale camera maar gebruikt de mogelijkheden die de camera biedt nauwelijks. Het bijbehorende instructieboekje lezen komt er ook al niet van. Herkenbaar? Dan is er goed nieuws! Bij de basiscursus ‘digitale fotografie’ kunnen ze je precies vertellen hoe het allemaal zit met die knopjes en dat menu-tje op je camera.

Fons hoort het vaker. Mensen die een prachtige camera kopen en jarenlang niet weten welke mogelijkheden de camera allemaal heeft. Logisch ook, zo’n instructieboekje is vaak ingewikkeld dus je moet je er echt toe zetten om het te lezen. En, ook niet onbelangrijk, in de praktijk leren is veel leuker! 

Al doende leren, dat kan bij de cursussen ‘digitale fotografie’ die Fons Strijbosch geeft bij het Pieck. In de beginnerscursus leer je met name heel veel over techniek. Aan de hand van opdrachten oefen je de techniek in de praktijk. Zo blijft het geleerde beter hangen en kom je er meteen achter of je het écht begrijpt. 

Je kunt met elke camera meedoen, als je er maar handmatig op in kunt stellen. 

HAAL MEER UIT JE CAMERA EN VERRAS JEZELF
Voor diegenen die de techniek al onder de knie hebben is er de vervolgcursus. Cursisten kiezen in deze lessenreeks een onderwerp of projectje waar ze mee gaan werken. Dat kan portret- fotografie zijn of reportage-fotografie, alles is mogelijk. De gemaakte foto’s worden gezamenlijk bekeken op de grote tv-toestellen in de nieuwe multimedia ruimte van het Pieck. De feedback gaat nu meer over de kunstzinnige inhoud en het beeld dan over de gebruikte techniek. Bovendien kun je op de grote schermen goed het resultaat zien voordat je bijvoorbeeld iets laat afdrukken. 

Fons Strijbosch werkt als fotograaf voor o.a. tijdschriften en bedrijven. Daarnaast geeft hij met veel plezier fotografiecursussen. In de tijd van de analoge camera heeft hij úren in de doka (donkere kamer) gespendeerd om foto’s te bewerken en af te drukken. Vanaf dat de digitale camera op de markt kwam is hij zich gaan verdiepen in alle nieuwe mogelijkheden, inclusief gebruik van Photoshop. Naast dat je vragen kunt stellen aan deze allround docent is het leuke van het werken in een groep dat je ook fotografie-werk ziet van je medecursisten. Van het gezamenlijk bespreken van het gemaakte werk leer je een hele hoop. Bovendien word je geïnspireerd en zo vanzelf uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen. 

KADER
De cursussen ‘digitale fotografie’ worden gegeven in het gebouw ‘de Voorste Venne’ in Drunen, waarin ook het Pieck gehuisvest zit. Voor zowel de beginners als de gevorderdencursus meld je je aan via de website van het Pieck (www.hetpieck.nl).
De eerste les is een gratis proefles, daarna besluit je of je definitief wilt deelnemen. Heb je nog vragen? Het Pieck is het best bereikbaar via mail; info@hetpieck.nl 
Graag tot ziens bij de digitale cursussen van het Pieck!

Cursussen digitale fotografie