Nieuws

Dit is onze nieuwe dansdocent: CLARA!

Clara komt uit een familie van dansdocenten. Haar ouders zijn balletdocenten en zo groeide ze op met een liefde voor dans. Ze behaalde haar diploma van de ‘Royal academy of Dance’ en vervolgde haar weg naar de vooropleiding van de ‘Rheinische Musikhochschule’ in Keulen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Om haar droom te volgen was de volgende stap de studie ‘Docent Dans’ aan de ‘Fontys Hogeschool voor de Kunsten’ in Tilburg. Daar werd ze opgeleid in verschillende dansstijlen en focuste zich op klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en improvisatie.

Nu is ze werkzaam als docent, o.a. bij het Pieck in Drunen, waar ze op vrijdagavond de lessen Klassiek Ballet en Moderne dans verzorgd.
Naast het lesgeven volgt Clara regelmatig professionele workshops om te blijven leren en haar blik op het vak vers te houden.

In haar lessen staan een veilige sfeer en het verbinden van de cursisten centraal. Een menselijke en technische benadering gaan hierbij hand in hand. Ze streeft naar een bewustwording van het lichaam en het dansgevoel. Hierbij besteed ze aandacht aan ieder individu, want ieder mens en ieder lichaam is anders en heeft zijn eigen manier van bewegen en leren. Dans is voor Clara een van de mooiste manieren om zichzelf te leren kennen, uit te dagen en op veel verschillende vlakken te groeien. En het is natuurlijk ook een manier om los te laten en te genieten van het moment!

Dit is onze nieuwe dansdocent: CLARA!