Nieuws

Muziek op Schoot weer vanaf 25 oktober

Samen muziek en plezier maken! Muziek op schoot met je peuter

Het toverkistje ‘pling plong’ wordt tevoorschijn gehaald door juf Christa. Vol bewondering kijken de dreumesen toe om vervolgens met overgave naar de liedjes te luisteren die uit het kistje klinken. Ze komen helemaal tot rust. Een heerlijke afsluiting na een les vol muziek, beweging en vooral heel veel plezier met de andere kinderen en hun begeleiders.  

Kinderen houden van muziek. Niet alleen om naar te luisteren, vooral ook om op te bewegen. En dat is te zien bij de cursus ‘Muziek op schoot’. Via allerlei muzikale spelletjes wordt er aangesloten op de algemene én muzikale ontwikkeling van de kinderen. Aansprekende liedjes komen aan bod die de kinderen meezingen, meeklappen, of waar ze op bewegen. Zo wordt het taalgevoel ontwikkelt, maar ook maat- en ritmegevoel. En natuurlijk de motoriek. Wat dat laatste betreft is samen rennen, springen, vallen en lopen een favoriet onder de kinderen, het plezier spat er aan alle kanten vanaf! Maar ook de fijne motoriek wordt ontwikkeld, bijvoorbeeld door het schudden met de muziek-eitjes en al spelenderwijs kennis maken met eenvoudige muziekinstrumentjes. 

MET AANDACHT SAMEN BEZIG ZIJN IS ZO ONTSPANNEND
Juf Christa is zowel basisschool juf als muziekdocente. Dat merk je. De kindjes krijgen de tijd en de ruimte om teervaren en leren, ieder op zijn of haar eigen tempo. Haar handpop Skippie opent elke les met een begroeting, waarop de kindjes om de beurt hun naam zeggen tegen Skippie. Sommigen doen dat direct, anderen kijken af hoe het gaat en hebben een paar lessen nodig om de moed te verzamelen hun naam te zeggen. Bij Christa haar lessen is het allemaal goed, samen plezier maken staat voorop!
Naast een schat aan muzikaliteit bevatten de lessen ook veel aansluiting met de natuur. Zo komen in de herfst de egeltjes aan bod, de blaadjes die vallen en de kastanjes waar je, door ermee te rollen, ook muziek kunt maken!
Maar het allerleukste aan de lessen is toch dat je echt even met aandacht met je kind bezig bent, en hem of haar op een andere manier ziet dan normaal. Het sámen bezig zijn en sámen plezier maken met de andere ouders en kinderen maakt de cursus echt een leuk, ontspannen moment in de week waar je allebei naar uitkijkt.  
De liedjes krijg je allemaal mee naar huis zodat je thuis samen verder kunt zingen. ‘Een damespaard, een damespaard gaat zo!’

Lijkt ‘muziek op schoot’ je iets om te proberen? Jullie zijn van harte welkom! 
Na de herfstvakantie, op woensdagochtend 25 oktober, wordt zowel in Drunen als in Vlijmen de eerste les gehouden. In Drunen van 9:45 tot 10:15 en in Vlijmen van 10:30 tot 11:00. Vooraf opgeven is fijn, dan weten we op hoeveel dreumesen, peuters en begeleiders we kunnen rekenen. 
De eerste les is een proefles en gratis mee te doen. 

Muziek op Schoot weer vanaf 25 oktober