Nieuws

Een avond met Annejet van Zijl

De Bibliotheek Heusden, het Pieck en de Voorste Venne hebben schrijfster Annejet van der Zijl uitgenodigd. 

Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.  Onder andere over haar boek Fortuna’s Kinderen. Een twee eeuwen omspannende, verassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur. Een verhaal dat perfect past binnen het thema van de Boekenweek 2023 ‘Ik ben alles’. Ook de boeken Jagtust en Bernard komen worden besproken. 

Vragen?
Ook beantwoord Annejet van de Zijl vragen van het publiek. Dan kan door ze ter plekke te stellen, maar ook door deze vooraf al aan ons kenbaar te maken via info@bibliotheekheusden.nl of via social media.

Over Annejet van der Zijl
Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.
De schrijfcarrière van Annejet begon in 1998, toen ze debuteerde met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi.
De bekroonde biografie Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt (2002) zette haar vervolgens op de kaart als 'De koningin van de literaire non-fictie' (Pieter Steinz in NRC Handelsblad). In 2004 publiceerde Annejet de liefdesgeschiedenis Sonny Boy, waarvan alleen in Nederland al inmiddels al meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht.
In 2009 promoveerde Annejet als historica met de biografie Bernhard, een verborgen geschiedenis. Het verhaal over de Duitse achtergrond van de voormalige prinsgemaal werd bekroond met de M.J.Brusse-prijs voor beste Journalistieke Boek. Net als Gerard Heineken - het verhaal van de oprichter van het gelijknamige concern en een geschiedenis van Amsterdam - werd ook dit boek genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs>
Meer informatie over de schrijfster en haar boeken is te vinden op: www.annejetvanderzijl.com.

Signeren
Boekhandel Sikkers uit Drunen is aanwezig voor de boekverkoop. Natuurlijk is het hierbij mogelijk jouw exemplaar te laten signeren door Annejet van der Zijl

Locatie
Cultuurcafé van de Voorste Venne
Anton Pieckplein 71
5152 LZ Drunen

Tickets zijn te koop via de website van de Bibliotheek Heusden www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten

Een avond met Annejet van Zijl