Agenda

Een avond met Sander Kollaard

14 apr 2022

Schrijver Jan Kollaard wordt geïnterviewd door neerlandicus Jan Willard.

De Bibliotheek Heusden, het Pieck en de Voorste Venne hebben schrijver Sander Kollaard uitgenodigd. Tijdens de Boekenweek 2022 reist Kollaard speciaal vanuit zijn woonplaats in Zweden naar het Cultuurcafé van de Voorste Venne voor een literaire avond. De schrijver wordt geïnterviewd door neerlandicus Jan Willard.

Een avond met Sander Kollaard

In de cursus literatuurbeschouwing 2021-2022 van het Pieck is Kollaard’s roman Uit het leven van een hond gezamenlijk gelezen en besproken. Daarnaast is in november 2021 Kollaard’s nieuwste werk De kleuren van Anna verschenen. In het interview zullen deze twee romans van Kollaard dan ook zeker aan bod komen. Maar uiteraard is er daarnaast voldoende aandacht voor zijn eerdere werk, het schrijverschap en voor eigen vragen van het publiek.

Over de schrijver

Sander Kollaard (1961) is geboren in Amstelveen en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Sinds 2006 woont en werkt hij op het Zweedse platteland, in een voormalige pastorie, samen met zijn vrouw en drie kinderen. Hij debuteerde in Tirade en publiceerde verder in onder andere De Gids, DW B en Passionate Magazine. In 2012 debuteerde hij met de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde,die bekroond werd met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs. In 2015 volgde zijn romandebuut, Stadium IV, dat in De Wereld Draait Door werd verkozen tot Boek van de Maand. In 2018 verscheen zijn verhalenbundel Levensberichten en het jaar daarop de roman Uit het leven van een hond waarmee hij de Libris Literatuur Prijs won. In 2021 verscheen zijn nieuwste roman De kleuren van Anna. 

Zie ook: www.sanderkollaard.nl

 

Locatie

Cultuurcafé van de Voorste Venne en het Pieck 
Anton Pieckplein 71
5152 LZ Drunen

Tickets zijn te koop via de website van de Bibliotheek Heusden www.bibliotheekheusden.nl/activiteiten
Toegang 5 euro
Niet-leden 7,50 euro