Smoelenboek

Nolly Martens

Nolly Martens geeft de naailessen bij de Aleph

Mijn naam is Nolly Martens en Ik ben geboren op 4 december 1954 te Waspik. Getrouwd in 1976 en na gewoond te hebben in Elst (GLD) en Oosterhout (NB) nu dus al weer 29 jaar in De Kongo te Drunen. Vanaf dit jaar, 2018  gestart bij het Pieck als docent naailessen, in de nieuwe ruimtes van de Voorste Venne te Drunen. Het Pieck daagt uit om je creativiteit te gebruiken.

Naast mijn werkzaamheden bij het Pieck, ben ik met mijn eigen, kleinschalig bedrijfje Atelier Martens, bezig met het herstellen, verstellen en aanpassen van kleding en woningtextiel. Het is bij mij ook mogelijk om nieuwe kleding te laten vervaardigen in overleg en in opdracht. Inmiddels ben Ik al 38 jaar werkzaam als coupeuse en heb op vele verschillende ateliers mijn kunnen laten zien. Dat was bijvoorbeeld bij Hollandia Kievit te Nijmegen. Mijn opleidingen heb ik met vakdiploma’s afgesloten van modinette via costumière en tailleuse tot coupeuse.

Thuis in mijn atelier kan Ik ook lekker creatief bezig zijn met stoffen, voor o.a. onze kleinkinderen. In de loop der jaren ben er wel achter gekomen dat het voor mij belangrijker is geworden om mijn kennis door te gaan geven. Wel zoveel als mogelijk met heel veel creativiteit, en aan mensen die daar weer veel plezier in hebben.

Met creatieve groet,

Nolly Martens

 

Nolly