Smoelenboek

Marianne Verhulst - van Lammeren

“Het Pieck is een vertrouwde, kunstzinnige omgeving en je wordt door je collega’s gewaardeerd."

Marianne is al meer dan 36 jaar textieldocente bij het Pieck. Eigenlijk is zij al met pensioen alleen start ze ieder jaar opnieuw op met een nieuw thema, zodat het voor de cursisten een uitdaging is weer voor een jaar mee te doen. Als je bij haar komt kan ze heel lang over haar enorme ervaring vertellen.
“Mijn cursus wordt omschreven als vormgeven textiel. Dit is in de breedste zin van het woord” vertelt Marianne. Allerlei technieken komen aan bod, zoals 2 en 3 dimensionaal. Maar ook het ontwerpen op papier is een onderdeel van de cursus. Deze wordt 1 maal per maand door Marianne gegeven op de donderdag van 11.00 tot 14.00.

“Het Pieck is een vertrouwde, kunstzinnige omgeving en je wordt door je collega’s gewaardeerd. De vertrouwde omgeving zie je ook terug in de leerlingen die meestal al jaren komen, het is een deel van hun leven.”
Wat Marianne het fijnst vindt binnen het Pieck is het begeleiden van cursisten die veel gevoel en creativiteit hebben voor textiel. Cursisten die zich zo geweldig ontwikkelen en prachtig werk maken dat expositie waardig is! “Dat geeft energie om door te gaan en zeker een kijkje nemen bij het Pieck!”

Marianne