Smoelenboek

Monique Broekman

"De Aleph is klein en persoonlijk met een goede sfeer, flexibel, korte lijntjes en cursisten die vele jaren terugkomen"

Monique is beeldend kunstenaar. Ze maakt schilderijen en realiseert kunstprojecten in een sociale maatschappelijke context, zowel autonoom als in opdracht (ook portret in opdracht)

Al sinds 1993 is Monique werkzaam bij de Aleph. Zij werd in die tijd benaderd door Dorothe Jehoel via de NBKS (nu BKKC) met de vraag of ze wilde solliciteren als docent voor een cursus portret/modelschilderen. Ze zochten een kunstenaar die met dat thema op een eigen manier bezig was en vanuit die ervaring cursisten wilde begeleiden. Zo is zij erin gegroeid en voordat je het weet zijn we bijna 15 jaar verder!

"De Aleph is klein en persoonlijk met een goede sfeer, flexibel, korte lijntjes en cursisten die vele jaren terugkomen en nog steeds groeien in hun beeldend werk. Er is veel mogelijk" vertelt Monique. "Ik heb een mooi project kunnen realiseren in 2011/2012. De Metaal bij de Aleph samen met betrokkenen in de metaalindustrie in de gemeente Heusden. Dit was ook mijn grootste succes! Wellicht is er nog een mooi project te realiseren onder de vlag van de Aleph waardoor er een nieuwe publiek zich aangesproken voelt en betrokken wordt."

Monique