Ontwikkel jouw creatief talent

Gebruik de cursusvinder om jouw cursus te vinden.

Cursussen

Creatief schrijven

LeeftijdVolwassenen

Prijs€ 102,00

Startdatum 21-2-2024

   

Dag Woensdag
Ochtend

Tijd 10:00 tot 12:00

Duur6 lessen

LocatieHet Pieck, Drunen

Docent(en) Rose-Marie Bedaux

Cursuscode889336

Inschrijven voor deze cursus

IK HEB EEN VERTELLER IN MIJN HOOFD 

Loop je, misschien al een tijdje, met een verhaal in je hoofd maar komt het er niet van het op papier te zetten? Ben je een fervent schrijver en zou je wel eens feedback willen op je werk? Of zou je wel willen schrijven maar blijkt het steeds weer lastig je ertoe te zetten? In de cursus ‘creatief schrijven’ ga je schrijven, hoe dan ook!

De nieuwe serie lessen creatief schrijven zijn op: 21, 28 februari - 6, 14, 20, 27 maart 2024

Zes weken lang dompelen we ons onder in verschillende facetten van het schrijven. In de groep werk je aan diverse opdrachten en lezen en bespreken we elkaars schrijfwerk. Daarnaast krijg je opdrachten mee voor thuis. Naast schrijven behelst dit ook het lezen van andermans werk. 

Schrijven vanuit beeld (zoals in film), een geloofwaardige dialoog schrijven, vormgeven van levensechte personages, zintuiglijk schrijven en de opbouw en plot van je tekst zijn zomaar een greep van wat zoal aan bod kan komen tijdens de cursus. 

Er is genoeg ruimte om de opdrachten toe te passen in het schrijfwerk wat je al deed, of het nu een roman, songteksten of korte verhalen betreft. Daarnaast is er ruimte voor vragen en wat zoal ter tafel komt. 

De docente, Rose-Marie Bedaux, werkte jarenlang als theaterdocent en regisseuse. Bij gebrek aan met name toneelteksten voor jongeren begon zij met schrijven. Gegrepen door het schrijven volgde ze de Schrijversvakschool in Amsterdam. In eerste instantie schreef zij voornamelijk theaterteksten, inmiddels is haar schrijfwerk zeer divers

Creatief schrijven